Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
• 2 pojedyncze filety z kurczaka
• 2 łyżki czerwonego pesto
• 1 pomidor
• 40 g tartej mozzarelli lub 1 kulka
• przyprawy: do mięs, czosnek granulowany, pieprz, bazylia
• parmezan do posypania – opcjonalnie
Sposób przygotowania:
1. Filety umyj i pokrój na pół.
2. Każdy kawałek posyp przyprawami z obu stron.
3. Tak przygotowane filety włóż na rozgrzaną patelnię grillową i smaż z obu stron.
4. Pomidor pokrój w plastry i ułóż na patelni obok filetów. Posyp przyprawami (sól + bazylia).
5. Gdy mięso będzie już ścięte i dopieczone, posmaruj wierzch pesto.
6. Następnie posyp je mozzarellą lub połóż pokrojone kawałki, jeśli używasz mozzarelli w kulce.
7. Smaż do momentu rozpuszczenia sera. Na koniec ułóż na wierzchu przypieczone plastry
pomidorów.
8. Przed podaniem posyp parmezanem.
9. Podawaj z warzywami. Możesz podać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, makaronem.
Smacznego!
Autorka: instagram-przepisynawidelcu