Blog, Magia ziół w gotowaniu, Pyszne przepisy od Szefa Kuchni

Placuszki z gruszkami i czekoladą

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki na 10-12 sztuk:
 2 gruszki
 160 g mąki pszennej
 200 ml mleka
 1 jajko
 1 łyżka cukru pudru lub cukru waniliowego
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1 łyżka kakao lub 4 kostki rozpuszczonej czekolady
Wykonanie:
Mąkę wsyp do miski, dodaj mleko, cukier, proszek do pieczenia, jajko, kakao lub rozpuszczoną
czekoladę.
Wszystko wymieszaj lub zmiksuj na gładką masę.
Gruszki obierz i pokrój na ćwiartki, a później na małe kawałki.
Pokrojone gruszki dodaj do masy i wymieszaj.
Nakładaj masę na rozgrzaną patelnię i smaż z każdej strony.
Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem lub polać dodatkowo czekoladą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *