Blog, Pyszne przepisy od Szefa Kuchni

Smażone krewetki ze szparagami

Przepis na pyszną, lekką potrawę

Smażone krewetki ze szparagami posypane sezamem

Składniki:

  • 300 g krewetek
  • masło
  • pęczek świeżych szparagów
  • kilka plasterków papryki 
  • sezam
  • ząbek czosnku
  • młoda cebulka
  • sos sojowy

Umyć oraz pokroić szparagi na mniejszcze części. Krewetki obrać umyć, doprawić solą. Roztapiamy masełko na patelni, wrzucamy szparagi by mogły się poddusić. Potem dorzucamy krewetki wraz z czosnkiem. Smażymy wszystko ok 2 min. Dodajemy kilka plasterków papryki, cebulkę pokrojoną w kostkę, wszystko mieszamy i dusimy ok. 4-5 min. Na koniec posypujemy sezamem i polewamy delikatnie sosem sojowym

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *